Overblijven bij Don Bosco

Vanuit de Mariaschool bestaat de mogelijkheid om kinderen tussen de middag te laten overblijven. Het overblijven wordt geregeld door vakkrachten en vrijwilligers van het centrum Don Bosco.

Een impressie van wat wij allemaal doen? Bekijk dan onze Mannequin Challenge!

Per 1 februari 2019 nemen wij afscheid van onze Club Don Bosco.

David DAK Rijswijk is bereid gevonden de kinderen en collega’s te huisvesten op dezelfde locatie.
Voor meer informatie, zie: David DAK Rijswijk

 

 

 

 


Wat is Club Don Bosco?

Een plek waar kinderen vrij kunnen spelen, zichzelf kunnen zijn en vriendjes maken: dat is Don Bosco Rijswijk. In onze groene en multiculturele omgeving vind je onze naschoolse opvang Club Don Bosco. Dat betekent dat wij geopend zijn op doordeweekse dagen na schooltijd, op margedagen van school en in de vakanties. We halen uw kind op van school, zorgen voor een gezonde snack en iets te drinken en stimuleren uw kind mee te doen aan één van onze activiteiten.

Wat maakt Club Don Bosco uniek?
Bijzonder aan onze club is de vrijheid. Uw kind speelt met leeftijdgenootjes in een groene en veilige omgeving, krijgt de kans om nieuwe dingen te leren, vrienden te maken en kan de energie van een lange schooldag kwijt. Onze gediplomeerde medewerkers worden gesteund door stagiaires en vrijwilligers, allen opgeleid en getraind tot echte Club Don Bosco begeleiders. Dit maakt ons team tot een gekleurde mix met veel talenten. Al ruim 60 jaar profiteren kinderen uit de omgeving van deze uitbundige creativiteit.

Waar staat Club Don Bosco voor?
Don Bosco Rijswijk gelooft in preventie: wanneer een kind positief uitgedaagd en gestimuleerd wordt, zal het worden gemotiveerd tot positief gedrag. Belangrijke begrippen voor ons zijn: aanwezigheid, een luisterend oor, redelijkheid, het gesprek aangaan, stimuleren, verantwoordelijkheid, vertrouwen en ruimte geven.

Wat we hiermee bedoelen?
Wij geven het kind duidelijk aan wat de mogelijkheden en grenzen zijn. Iedereen is gelijk en iedereen is welkom. Waar blijkt dit uit? Kijk maar eens goed om je heen! Zowel de leiding als de kinderen zijn een mooie mix van alle culturen en maten. Groot, klein, dik, dun; bij ons maakt het geen verschil. We vinden het belangrijk dat kinderen de keuze hebben: willen ze vandaag mee doen aan een activiteit, of lekker vrij spelen? Club Don Bosco zorgt met grote regelmaat voor een activiteit, maar de keuze blijft bij uw kind. Voorbeelden van typische Don Bosco-activiteiten zijn: een herfstwandeling in het bos, een dino-speurtocht, taarten bakken, samen aan een musical werken of tafelvoetbaltoernooi. Kinderen moeten plezier hebben en lekker kunnen ontspannen. Mix dit met een veilige omgeving en je hebt het perfecte recept voor een typische dag op Don Bosco.

Club Don Bosco is ingeschreven bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. Heeft u recht op kinderopvangtoeslag, dan kunt u op www.belastingdienst. nl/toeslagen een proefberekening maken van de kosten van Club Don Bosco voor uw kind(eren).

Handig om te weten
Wij werken met goedkope vaste tarieven, 6 euro per uur, ongeacht de hoeveelheid tijd die uw kind bij ons doorbrengt. Marge- en feestdagen zijn in het tarief berekend. Tijdens schoolweken kunt u feestdagen ruilen, volgens de ruilvoorwaarden. Club Don Bosco werkt met een kalender aangepast op de regeling van uw school. Raadpleeg de kalender nauwkeurig. Wij zijn gesloten op feestdagen, deze kosten zijn dan ook niet meegerekend in uw pakket.

Indien uw kind op de Mariaschool zit, kunt u ook dit schooljaar weerkiezen om uw kind over te laten blijven met een verzorgde lunch. Alle kosten zijn per jaar verdeeld over vijf factuur momenten (september, november, januari, maart en mei). Voor vaste overblijvers dient u een overeenkomst aan te gaan voor de dagen waarop uw kind overblijft. Wanneer u het contract met wilt beëindigen, dan dient dat schriftelijk te gebeuren. De opzegtermijn is één maand. Ook is er de mogelijkheid om een ‘losse’ keer over te blijven. Daarvoor kunt u een strippenkaart (5x overblijven) à € 17,00 kopen.

De kosten voor de vaste overblijvers exclusief lunch, betaling kan alleen per automatische incasso.
Per Jaar Per 2 maanden (incassoperiode)
1 dag per week € 113,00 € 22,60
2 dagen per week € 226,00 € 45,20
3 dagen per week € 339,00 € 67,80
4 dagen per week € 452,00 € 90,40

De kosten voor de vaste overblijvers inclusief lunch, betaling kan alleen per automatische incasso.
Per Jaar Per 2 maanden (incassoperiode)
1 dag per week € 140 € 28,00
2 dagen per week € 280 € 56,00
3 dagen per week € 420 € 84,00
4 dagen per week € 560 € 112,00

Voor ouders, die meerdere kinderen laten overblijven geldt de volgende verdeling:

Voor het eerste kind betaalt een ouder 100% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het tweede kind betaalt een ouder 75% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het derde kind betaalt een ouder 50% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het vierde kind betaalt een ouder 25% van het bovengenoemde bedrag

U vindt op deze pagina diverse bestanden met meer informatie over Club Don Bosco Rijswijk.

 

U kunt onze inspectierapporten van de GGD terugvinden op de website van het LKRP

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen.

Post- en bezoekadres
Julialaantje 26
2283TB Rijswijk
Algemeen telefoonnummer: 070 – 336 70 70

Contactpersoon Club Don Bosco: Martijn Cuppen
E-mail: club@donboscorijswijk.nl
Telefoon: 06 – 28605151 (bereikbaar op openingstijden Club Don Bosco)

Contactpersoon overblijf: Spela Boznar
Voor vragen aangaande contracten, betalingen en betalingsregelingen:
E-mail: administratie@donboscorijswijk.nl

Voor vragen inzake activiteiten en bijzonderheden aangaande uw kind:
E-mail: spela@donboscorijswijk.nl
Telefoon: 06 – 21593907