Vrijwilliger worden

  • Jeugdwerk

“Wie zijn al die leuke mensen?”

Aan het Vakantiebos werken bijna 80 mensen mee. Het merendeel zijn Nederlandse jongeren die zich drie weken inzetten met als enige doel: een te gekke tijd voor kind en leiding. Daarnaast is het ondersteunend team dagelijks aanwezig: barmedewerkers, gediplomeerde EHBO-ers, buschauffeurs en vrijwilligers voor licht&geluid, hand&spandiensten en boodschappen.
Gedurende het jaar bestaat het team ook uit Nederlandse en Europese vrijwilligers. Samen met stagiaires verzorgen zij de opvang, de cursussen en buitenschoolse activiteiten.

Maar het Vakantiebos heeft ook een Europees tintje: jaarlijks komen 24 jongeren uit 12 verschillende Europese landen naar Rijswijk om hun creativiteit, ervaring en cultuur met ons te delen. Een maand lang werken we samen, en laten we hen buiten werktijd een aantal mooie stukjes Nederland zien: windmolens, Delft, Amsterdam, fietstocht door het Westland, vis eten op Scheveningen.. Maar ook met de kinderen vormt zich een speciale combinatie: ze leren elkaar woordjes en laten zien dat voor samen spelen vaak geen taal nodig is.

Wil je meer informatie over dit project, of misschien zelf een keer als vrijwilliger naar het buitenland? Ga naar www.donboscoyouth.net of mail Biju Oledath: bijuole@dbyn.nl

Wil je in de toekomst deel uit maken van ons vrijwilligers team op Don Bosco Rijswijk? Mail dan naar marlies@donboscorijswijk.nl

 

  • Beheer & Verhuur

Doordeweeks rond de middag en avond zit Don Bosco Rijswijk vol met allerlei hobby-activiteiten, en in de weekenden zijn er familiefeesten. Deze activiteiten en feesten worden ondersteund door een leuke team aan beheerders.

Wil je ook deel uit maken van ons team Beheer & Verhuur op Don Bosco Rijswijk? Mail dan naar verhuur@donboscorijswijk.nl

Stage Lopen

Erkend Leerbedrijf

Don Bosco rijswijk is ook een Erkend Leerbedrijf. Dat betekent dat al vele studenten bij ons een stage hebben doorlopen. Dit kan zowel op de afdeling Jeugdactiviteiten [voor bijvoorbeeld Sport&Beweging], alsook op de afdeling Beheer&Verhuur. Neem contact op voor meer informatie, zodat we kunnen kijken wat we samen mogelijk kunnen maken.