Wie zijn die leuke mensen?

Aan het Vakantiebos werken bijna 80 mensen mee. Het merendeel zijn Nederlandse jongeren die zich drie weken inzetten met als enige doel: een te gekke tijd voor kind en leiding. Daarnaast is het ondersteunend team dagelijks aanwezig: barmedewerkers, gediplomeerde EHBO-ers, buschauffeurs en vrijwilligers voor licht&geluid, hand&spandiensten en boodschappen.
Gedurende het jaar bestaat het team ook uit Nederlandse en Europese vrijwilligers. Samen met stagiaires verzorgen zij de opvang, de cursussen en buitenschoolse activiteiten.

Maar het Vakantiebos heeft ook een Europees tintje: jaarlijks komen 24 jongeren uit 12 verschillende Europese landen naar Rijswijk om hun creativiteit, ervaring en cultuur met ons te delen. Een maand lang werken we samen, en laten we hen buiten werktijd een aantal mooie stukjes Nederland zien: windmolens, Delft, Amsterdam, fietstocht door het Westland, vis eten op Scheveningen.. Maar ook met de kinderen vormt zich een speciale combinatie: ze leren elkaar woordjes en laten zien dat voor samen spelen vaak geen taal nodig is.

Wil je meer informatie over dit project, of misschien zelf een keer als vrijwilliger naar het buitenland? Ga naar www.donboscoyouth.net of mail Biju Oledath: bijuole@dbyn.nl

Wil je in de toekomst deel uit maken van ons vrijwilligers team op Don Bosco Rijswijk? Mail dan marlies@donboscorijswijk.nl