WOENSDAGMIDDAG ACTIVITEITEN

Ben je 4 tot en met 12 jaar jong?
En wil je iets leuks doen op woensdagmiddag?

Wij zijn in 2020 elke woensdag geopend, behalve van 9 juli tot en met 30 september en in de schoolvakanties.

Wist je dat:

 • er iedere woensdag de leukste spellen voor jou worden georganiseerd?!
 • onze stagiaires en vrijwilligers er met jou een supergezellige middag van maken?!
 • je al je nichtjes, neefjes, buren, vriendjes en vriendinnetjes mee mag nemen?!
 • we om 13:30u beginnen. Dus kom op tijd!
 • we om 15:30u stoppen
 • en het maar 1 euro kost?

Groetjes van Team Don Bosco!

KLEINE-VAKANTIE ACTIVITEITEN

Wij verwelkomen jullie graag op 20, 21 en 22 oktober tijdens on Herfstbos. Let op, er is veel veranderd.

Voorverkoop

We werken met een voorverkoop. Deze is op maandag 19 oktober van 13:00-14:00 en van 17:00-18:00u. Tijdens de voorverkoop kan je de kaartje(s) kopen voor dinsdag, woensdag en/of donderdag. Een dagkaart kost €4. We geven in geen geval geld terug.
Je schrijft je kind daarna direct in bij de coördinator van de leeftijdsgroep. Zo weten wij precies wie er komen, wel zo prettig!

 

In verband met de veiligheid is er een maximum aantal kinderen. Kom je tijdens de voorverkoop en zijn de kaartjes op? Dat is balen! Maar we kunnen geen uitzonderingen maken. Vooraf reserveren kan daarom ook niet.

De tijden van de activiteiten zijn 10:00-15:30uur. Kom op tijd! Een vooraf gekocht kaartje is geen vrijbrief om te laat te komen. 10 uur niet aangemeld bij de coördinator? Helaas pindakaas. We hopen je een andere dag weer te zien.

Groepsindeling

Wij verdelen de kinderen in 2 groepen:

 • 4-8  jaar
 • 9-12 jaar

Check? Check!
Het is zo ver, ik ga lekker naar het Vakantiebos! Drie dagen lang spelletjes, knutselen, sporten, lekker weg en nog zó veel meer! Even kijken of ik niets vergeten ben!

 

Wat heb ik aan?

 • Yeah!!! Al mijn kleren mogen vies worden!
 • Is het koud of is het warm? Ik zorg altijd dat ik de juist kleren aan heb, voor het juiste weer! (nou maar hopen dat het lekker weer wordt!!)
 • Ik ga veel rennen dus ik trek goede schoenen aan!

Mijn tas…

Ik moet zorgen dat ik altijd al mijn spullen bij me heb. Eens zien…

 • Mijn eten en drinken, heel belangrijk!
 • Aaah, mama heeft gelukkig niet te veel snoep meegegeven.
 • Mijn naamkaartje en mijn strippenkaart. Anders moeten we weer helemaal terug naar huis!
 • Mijn zwemkleding en een handdoek. Ja, als het lekker weer wordt weet je het maar nooit!
 • Extra kleren, altijd handig!

Hoe gaat Don Bosco om met het Coronavirus?

We houden sowieso de berichtgeving rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij nemen contact op met de gemeente Rijswijk of het RIVM als wij vragen of twijfels hebben.

We houden waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. We letten ook extra op de hygiëne van ons centrum, onze medewerkers en onze bezoekers. Bij binnenkomst moet iedereen de handen desinfecteren en gedurende de dag wassen we vaker onze handen. Zo proberen we met z’n allen het Coronavirus op afstand te houden.

Bijdrage

Wilt u een bijdrage leveren?
Ons bankrekeningnummer is NL35INGB0005825598 t.n.v. Don Bosco Rijswijk

Of kijk eens op de wenslijst voor de spulletjes die we nodig hebben.

Don Bosco Rijswijk

Aanmelden voor de kook club kan door een formulier aan te vragen bij Marlies op kantoor of via ikdoemee@donboscorijswijk.nl.

Kinderfeestjes

 

Vier je verjaardag op Don Bosco

 • Woensdag of vrijdag
 • Kies je eigen thema
 • € 15,- per kind

Wil je liever een kookfeestje vieren, dit kan uitsluitend op woensdag en kost €20 per kind. Mail voor meer informatie!
Reserveren

stuur een email aan:  ikdoemee@donboscorijswijk.nl

Don Bosco Rijswijk

VAKANTIEBOS 2020

Vakantiebos 2020 is uitverkocht! Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.
Geen kaartje kunnen bemachtigen? Dan zien we je graag weer in het nieuwe schooljaar!

Het programma boekje van Vakantiebos 2020 open je hier in PDF.
Lees het goed door, er zijn een aantal veranderingen i.v.m. het Covid-19 virus.
Voor meer informatie over het verrassingsbos klik je hiernaast op ‘kleine vakanties’.

Het Vakantiebos bij Don Bosco Rijswijk:

  • Het Vakantiebos is van 10 t/m 28 augustus
  • De activiteiten zijn van maandag t/m vrijdag.
  • We beginnen om 10 uur. We eindigen om 15.30 uur.
  • Let op! Op vrijdag duurt het programma tot 12:15 uur
  • Om 09.45 uur sluiten de aanmeldtafels en is het niet meer mogelijk om aan te melden. Als u te laat komt sturen wij u weer naar huis. U bent dan de volgende dag weer van harte welkom.


  Voor wie?

  Het Vakantiebos is dit jaar voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Ze worden verdeeld in de volgende leeftijdscategorieën:

  • 4 – 6 jaar
  • 7 – 8 jaar
  • 9 – 10 jaar
  • 11 – 12 jaar

   

  Geen 13 – 16???

  Helaas is er dit jaar geen programma voor 13 t/m 16 jarigen. De regelgeving rondom het Coronavirus staat niet toe om activiteiten met tieners uit te voeren. Op een bepaald moment hebben wij deze knoop moeten doorhakken.

  Er is echter wel een alternatief voor de tieners die ons écht niet kunnen missen. Meer informatie hierover vind je verderop in dit boekje onder het kopje programma 13 – 16.

Er is dit jaar een hoop te doen rondom het Coronavirus. Wij hebben hierdoor ook een aantal dingen moeten aanpassen waaronder de kaartverkoop. Hieronder leest u wat er veranderd is.

 

Kassa

De eerste grote verandering is dat wij alleen nog kaarten verkopen tijdens de voorverkoop. Tijdens het Vakantiebos zelf is het niet meer mogelijk om kaarten te kopen. Dit is voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen. We willen hiermee de dagelijkse in- en uitloop en lange rijen zo veel mogelijk beperken. De data voor de voorverkoop zijn:

 

Dinsdag 4 augustus 2020     van 11.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur

Woensdag 5 augustus 2020 van 13.00 tot 15.00 uur

 

Een andere grote verandering is het aanbod van kaarten. We hebben dit jaar maar twee soorten kaarten: de weekkaart en de all-in 1-kaart. We verkopen geen dag- en strippenkaarten meer.

 

Weekkaart à € 18,-

We delen het Vakantiebos dit jaar op in drie delen: week 1, week 2 en week 3. U kunt de weekkaart(en) tijdens de voorverkoop aanschaffen. Elke week heeft een eigen kaart. Koopt u een kaart voor week 1; dan is die ook alleen geldig in week 1. Het is niet mogelijk om de kaart voor week 1 in een andere week te gebruiken. Een weekkaart kost € 18,-

Weekkaarten zijn kind-gebonden. Kies je ervoor om een dagje niet te komen? Dan kan de kaart niet door een ander kind gebruikt worden. Er wordt op de weekkaart geen geld teruggegeven.

 

All-in 1-kaart à € 45,-

De all-in 1-kaart is voor onze allertrouwste kinderen, de superfans en de diehards. Weten uw kinderen op dag 1 al dat je de rest van de weken zal komen naar het Vakantiebos? Dan is de all-in 1-kaart wat voor hen! De all-in 1-kaart kost eenmalig € 45,- en betekent dat uw kind alle drie de weken mee kan doen aan het Vakantiebos en alles wat daarbij hoort. U betaalt niet meer apart voor een bioscoop of disco want dat is… all-in 1!

All-in 1-kaarten zijn kind-gebonden. Kies je ervoor om een dagje niet te komen? Dan kan de kaart niet door een ander kind gebruikt worden. Er wordt op de all-in 1-kaart geen geld teruggegeven.

 

Inschrijven

Ook inschrijven is dit jaar anders. U koopt tijdens de voorverkoop uw kaarten en schrijft gelijk uw kind in bij de coördinator van de leeftijdsgroep. Tijdens het Vakantiebos zelf hoeft uw kind alleen nog even elke dag langs de aanmeldtafel om te zeggen dat hij of zij er is.

 

Kom op tijd

Er zit veel tijd in het organiseren van onze activiteiten. We bereiden dingen voor, zetten alle materialen klaar en maken een tijdsplanning. Vooral voor onze tijdsplanning is het belangrijk dat alle kinderen op tijd aangemeld zijn. Om 09.45 uur sluit de aanmeldtafel en kan uw kind zich niet meer aanmelden. Het feit dat u een weekkaart of all-in 1-kaart heeft gekocht is geen geldige reden om later te komen. Als u te laat komt sturen wij u weer naar huis. U bent dan de volgende dag weer van harte welkom.

 

De kinderen blijven elke dag (m.u.v. vrijdag) tussen de middag op Don Bosco. Geef ze dus altijd een lunchpakketje inclusief drinken mee. Natuurlijk mag het lunchpakketje ook een (verantwoord) snoepje bevatten, maar het liefst zo min mogelijk. Geld meegeven is niet toegestaan; er wordt tijdens het Vakantiebos niets verkocht aan de kinderen.

 

Tijdens het Vakantiebos is het heel goed mogelijk dat uw kind vies of nat wordt. Zorg dus altijd dat uw kind kleren aan heeft die vies mogen worden. Ook is het zeer aan te raden om zwemkleding en reservekleding mee te geven.

 

Het is absoluut overbodig om een mobiele telefoon mee te geven. Als er iets is kunt u naar het centrum bellen of belt het centrum naar u.

Ook MP3-spelers, Ipads en dergelijken mogen niet mee. Muziek hebben we genoeg en de kans is groot dat al deze apparaten maar kapot gaan.

 

Wij van Don Bosco benadrukken het feit dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verlies, diefstal of beschadigingen van eigendommen. Zorg dus dat uw kind alleen het hoognodige bij zich heeft.

 

Check? Check!
Het is zo ver, ik ga lekker naar het Vakantiebos! Drie weken lang spelletjes, knutselen, sporten, lekker weg en nog zó veel meer! Even kijken of ik niets vergeten ben!

 

Wat heb ik aan?

 • Yeah!!! Al mijn kleren mogen vies worden!
 • Is het koud of is het warm? Ik zorg altijd dat ik de juist kleren aan heb, voor het juiste weer! (nou maar hopen dat het lekker weer wordt!!)
 • Ik ga veel rennen dus ik trek goede schoenen aan!

 

Mijn tas…

Ik moet zorgen dat ik altijd al mijn spullen bij me heb. Eens zien…

 • Mijn eten en drinken, heel belangrijk!
 • Aaah, mama heeft gelukkig niet te veel snoep meegegeven.
 • Mijn naamkaartje en mijn strippenkaart. Anders moeten we weer helemaal terug naar huis!
 • Mijn zwemkleding en een handdoek. Ja, als het lekker weer wordt weet je het maar nooit!
 • Extra kleren, altijd handig!

 

Anders dan anderen

Bij Don Bosco ontvangen we iedereen graag met open armen. Loopt uw kind een beetje gek? Stuiter hij alle kanten op door je tomeloze energie? Vind ze het moeilijk om vrienden te maken? Of voelen ze zich om een andere reden een beetje anders? Bij ons zijn ook uw kinderen van harte welkom! We vragen u om dit bij het inschrijven altijd aan ons te melden, zodat wij rekening kunnen houden met uw kinderen!

Ook kinderen met een zwaardere beperking kunnen deelnemen aan ons programma. Het is wel raadzaam om hierover vooraf contact op te nemen. Wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van gave activiteiten, maar hebben geen ervaring met speciale zorg. Toch willen wij ook deze kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen. Heeft u hier meer vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Een fotomomentje

Om van het Vakantiebos ook een geweldige herinnering te maken, worden er dagelijks foto’s gemaakt door de leiding. Gave actiefoto’s, gezellige groepsfoto’s of gewoon spontane foto’s. De kans is groot dat uw kind ook wordt vastgelegd op de foto. Wij hopen dat u het geen probleem vindt dat wij uw kind onderdeel maken van de Vakantiebos-herinnering. Mocht u het niet op prijs stellen dat foto’s van uw kind worden gepubliceerd, dan kunt u dit aangeven tijdens het inschrijven bij de coördinator. Het is altijd handig om het ’s ochtends nog eens aan te geven bij het aanmelden. Uw kind krijgt dan een gekleurd bandje om de pols. Foto’s van kinderen met een gekleurd bandje worden niet gepubliceerd.

Veel gestelde vragen

Waarom kun je alleen kaarten kopen tijdens een voorverkoop?

Tijdens een gemiddelde dag van het Vakantiebos komen er zo’n 150 kinderen per dag. Veel van deze kinderen worden gebracht door hun ouders, opa’s, oma’s en soms ook broertjes of zusjes. Als je dan gaat tellen, kom je tot de conclusie dat er onwijs veel mensen in ons centrum in de rij staan. Dit is normaal gesproken geen probleem maar de huidige regels rondom het Coronavirus staan dat voorlopig niet toe.

Door de verkoop te beperken naar twee dagen kunnen wij dit ondervangen. Het is even twee dagen bikkelen maar we hebben niet meer dagelijks een rij bij de kassa. En dat scheelt enorm veel drukte in het gebouw!

 

Waarom zijn er geen dagkaarten meer?

Eigenlijk om dezelfde reden als waarom voor de voorverkoop hebben gekozen. We willen de verkoop zoveel mogelijk structureren en de drukte in het gebouw beperken. De verkoop van dagkaartjes past niet binnen dat beleid.

 

Mijn zoon/dochter wil voor de eerste keer meedoen aan het Vakantiebos; kan hij/zij ook een keer komen proberen?

Dat lijkt ons heel leuk. Normaal gesproken hadden we voor deze kinderen altijd het dagkaartje. Dat is dit jaar helaas anders. U kunt bij de vorige vraag lezen waarom.

Wij snappen ook dat een weekkaart voor nieuwe kinderen wellicht een beetje veel is. Tijdens dit Vakantiebos is dat helaas niet anders maar er is ook een oplossing! Op 21, 22 en 23 juli 2020 hebben wij het Surprisebos! Op deze drie dagen krijgt uw kind alvast een voorproefje van het Vakantiebos. Voor het Surprisebos kunt u wel gewoon een dagkaartje kopen en is dit het ideale moment om het eens te proberen.

 

Vroeger was er altijd een excursie. Waarom vind ik dat nu niet terug?

Dat heeft u goed gezien! We hebben ervoor gekozen dit jaar geen excursies te doen. Op het moment dat wij hierover moesten besluiten was het nog te onduidelijk wat de mogelijkheden waren. Is op stap gaan wel verantwoord? Zijn excursielocaties wel geopend? Mogen we wel met alle kinderen en begeleiding in een bus? Dit bleek allemaal nog te onduidelijk waardoor wij hebben besloten de excursies dit jaar te schrappen.

 

Hoe gaat Don Bosco om met het Coronavirus?

We houden sowieso de berichtgeving rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij nemen contact op met de gemeente Rijswijk of het RIVM als wij vragen of twijfels hebben.

We houden waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. We letten ook extra op de hygiëne van ons centrum, onze medewerkers en onze bezoekers. Bij binnenkomst moet iedereen de handen desinfecteren en gedurende de dag wassen we vaker onze handen. Zo proberen we met z’n allen het Coronavirus op afstand te houden.

 

Toch nog een andere vraag? Mail ons op marlies@donboscorijswijk.nl

Hoi,

wij zoeken altijd enthousiaste medewerkers voor de alle activiteiten in het Vakantiebos.
Heb je vragen? Twijfel je? Of wil je je aanmelden? Mail marlies@donboscorijswijk.nl, dan doen we een koffie op afstand!

WENSENLIJST

Je zult je vast wel eens afgevraagd hebben toen je over ons terrein liep: Wat gaan zij nou weer doen? Geef ons namelijk een prullenbak, een tennisbal, een pruik en een hoepel; wij maken er een activiteit van! Er zijn echter een aantal dingen die wij nog niet hebben, maar wel graag zouden willen hebben.

Daarom hebben wij onze wenslijst gemaakt.

Neem eens een kijkje op deze lijst, want het kan zomaar zijn dat jij ons aan een van die spullen kunt helpen. Dus mest die kast eens uit, bezem de garage schoon of ontruim de zolder. Wie weet zit er nog wat moois voor ons tussen. En heb je ons geholpen? Dan komt jouw naam op ons bedank-bord en verkrijg je eeuwige roem!

Voor meer informatie, vraag naar Spela.

Geen spullen, wel doneren? Dat kan via deze link

Wij verhuren verkleedkleding.
Met de opbrengsten kunnen wij investeren in nieuw spelmateriaal.

Outfits met een roze kaartje kosten €10, met een groen kaartje €15 (inclusief accessoires, exclusief borg)

Huren betekent 1 dag lenen. Je mag het de dag ervoor ophalen en de dag erna terugbrengen. De borg bedraagt €20 per outfit en wordt pas geretourneerd als de outfit onbeschadigd is.

Reserveren kan via isabel@donboscorijswijk.nl

 

Wil jij deel uitmaken van het tofste project met kinderen? Wij zoeken enthousiaste, te gekke begeleiders met veel energie voor Vakantiebos 2020!
Ben je fulltime beschikbaar van 10 tot en met 28augustus?
Ben jij niet vies van water, modder, verf en hard werken?
Doe je ook mee met het voorbereidingsweekend op 29-30 mei?
Wil jij je inzetten om ruim 2000 kinderen een toffe vakantiedag te bezorgen?

DAN ZOEKEN WE JOU!

Meld je aan via marlies@donboscorijswijk.nl

Mail je CV en motivatie naar marlies@donboscorijswijk.nl
en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons internationale team

Don Bosco Rijswijk

Onze Sponsoren

Het grote Vakantiebos dat in de zomer plaatsvindt wordt ondersteund door:

Yawara Don Bosco is al sinds 1960 een judo begrip in Rijswijk en omgeving.

De meeste trainingen verzorgen ze in het centrum van Don Bosco Rijswijk.

Meer informatie vindt u op: http://www.yawaradonbosco.nl.

Afbeeldingsresultaat voor heartfordance rijswijk

Heart for Dance geeft balletlessen op Don Bosco Rijswijk.

Kitty biedt op zaterdag ballet voor meisjes in alle leeftijden.

Interesse? Mail dan naar heartfordance@zonnet.nl of neem een kijkje op http://www.heartfordance.nl/

Empty tab. Edit page to add content here.