KLEINE-VAKANTIE ACTIVITEITEN

Wij verwelkomen jullie graag op 19, 20 en 21 oktober voor het Boerderijbos. Let op, er is veel veranderd.

Wat is nieuw tijdens dit bos?
Er is een grote verandering, en die heeft te maken met de drukte in de kleutergroep. Kinderen van 4-6 jaar kunnen deze vakantie 2 van de 3 dagen mee doen. Je kiest zelf welke 2 dagen en het geldt zolang de voorraad strekt. Waarom doen we dit? Ons werk is grotendeels afhankelijk van vrijwilligers. Het aantal vrijwilligers bepaalt (mede) hoe groot de groep kan zijn. Het is immers niet meer veilig als een te grote groep begeleid wordt door een te klein team aan begeleiders. De afgelopen vakanties moesten wij vaak mensen teleurstellen, vooral in de groep 4 tot en met 6. Daarom verkopen wij deze vakantie per kind 2 dagkaartjes. Dit geldt niet voor de leeftijden 7-8 en 9-12 jaar.

Gaan de activiteiten door als het regent?
Ja!

We hebben een groot gebouw en genoeg ruimte om binnen te spelen. Doe wel altijd oude kleding en goede schoenen aan.

Geef voor de zekerheid een poncho of regenpak mee.

Wanneer en hoe kan ik een kaartje kopen voor het Boerderijbos?
Maandag 18 oktober van 13:00 tot 14:00 uur is het mogelijk om een kaartje te kopen voor één of meerdere dagen. Het is niet mogelijk om kaartjes te reserveren.
Omdat de kinderen per kaartje individueel worden ingeschreven is het niet mogelijk om kaartjes te ruilen of om geld terug te vragen. De kaartverkoop is dit keer binnen.

Hoe werkt het kopen van een kaartje?

Bij de kassa geeft u aan voor welke dagen u een kaartje wenst. U rekent dit af, bij voorkeur met pin. Daarna registreert u zich bij de coördinatoren. Zij zetten alle gegevens in het systeem. Zo hoeft u op de dag van de activiteiten alleen uw kind aan te melden. Dit is fijn, want we verzoeken alle volwassenen niet langer dan nodig op het terrein te blijven. Kaartjes ruilen of retourneren is niet toegestaan; de kaartjes zijn persoonsgebonden.

Kan ik ook op de dag van de activiteiten zelf een kaartje kopen?
Nee, de kaartjes kunnen alleen op de kassa-dag gekocht worden. Het brengen van de kinderen kan op de activiteitendagen tussen 09:30 en 10:00uur. Daarna sluit het hek en is aanmelden niet meer mogelijk.

Mijn kind hoest, snottert en/of voelt zich niet lekker, maar kan toch wel gewoon komen spelen?

Nee, wij nemen hierin geen risico. Zowel medewerkers als kinderen én ouders blijven thuis bij klachten. Wanneer de groepscoördinator opmerkt dat een kind niet lekker is, behouden wij ons het recht voor kinderen niet toe te laten bij de activiteiten. Dit is wel zo veilig voor ons allemaal.

Mijn kind is 3 jaar oud, mag hij of zij ook deelnemen aan de activiteiten?
Helaas kan dat niet. Het is belangrijk voor ons en de deelnemers dat er al schoolervaring is en dat de kinderen zelfstandig naar het toilet kunnen.

En de tieners dan?
We hebben een heleboel leuke activiteiten voor de tieners. Meestal op vrijdagavond, maar niet in de herfstvakantie. Wil je hier meer over weten? Mail isabel@donboscorijswijk.nl voor de kalender.

Mijn zoon/dochter komt voor de eerste keer meedoen aan de activiteiten; kan ik mee naar binnen om te kijken of het goed gaat?
Wij snappen dat het spannend is! Helaas mogen ouders niet bij de activiteiten zijn. Geen zorgen, ons enthousiaste team van vrijwilligers staat klaar en zal de kinderen begeleiden tijdens een gezellige ochtend/middag.

Moet mijn kind een lunchpakket meenemen?
Ja, we lunchen gezellig samen. We verzorgen extra drinken, maar geen eten. Vergeet niet allergieën en bijzonderheden aan te geven bij het inschrijven!

Check? Check!
Het is zo ver, ik ga lekker naar het Vakantiebos! Drie dagen lang spelletjes, knutselen, sporten, lekker weg en nog zó veel meer! Even kijken of ik niets vergeten ben!

 

Wat heb ik aan?

 • Yeah!!! Al mijn kleren mogen vies worden!
 • Is het koud of is het warm? Ik zorg altijd dat ik de juist kleren aan heb, voor het juiste weer! (nou maar hopen dat het lekker weer wordt!!)
 • Ik ga veel rennen dus ik trek goede schoenen aan!

Hoe gaat Don Bosco om met het Coronavirus?

We houden sowieso de berichtgeving rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij nemen contact op met de gemeente Rijswijk of het RIVM als wij vragen of twijfels hebben.

We letten extra op de hygiëne van ons centrum, onze medewerkers en onze bezoekers. Bij klachten blijf je thuis, deze regel blijft gelden ook ná de pandemie.

VAKANTIEBOS 2021

Het Wonderbos 2021 programmaboekje open je hier in PDF.
Lees het goed door!
Voor meer informatie over de andere vakantieactiviteiten klik je hiernaast op ‘kleine vakanties’.

Het Vakantiebos bij Don Bosco Rijswijk:

  • 4 – 6 jaar
  • 7 – 8 jaar
  • 9 – 10 jaar
  • 11 – 12 jaar
  • 13-16 jaarWij houden ons aan deze leeftijdsgroepen. Het programma is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Ben je 8, kan je dus niet meedoen in 9-10.
   Is jouw broertje 4 en jij 9? Dan zit je niet in dezelfde groep. Gelukkig spelen we in de pauze altijd samen!

    • Het Vakantiebos is van 9 t/m 27 augustus
    • De activiteiten zijn van maandag t/m vrijdag.
    • We beginnen om 10 uur. We eindigen om 15.30 uur.
    • Let op! Op vrijdag duurt het programma tot 12:30 uur
    • Om 10.00 uur sluiten de aanmeldtafels en is het niet meer mogelijk om aan te melden. Als u te laat komt sturen wij u weer naar huis. U bent dan de volgende dag weer van harte welkom.

Er is dit jaar een hoop te doen rondom het Coronavirus. Wij hebben hierdoor ook een aantal dingen moeten aanpassen waaronder de kaartverkoop. Hieronder leest u wat er veranderd is.

Kassa

De eerste grote verandering is dat wij alleen nog kaarten verkopen tijdens de voorverkoop. Tijdens het Vakantiebos zelf is het niet meer mogelijk om kaarten te kopen. Dit is voornamelijk uit veiligheidsoverwegingen. We willen hiermee de dagelijkse in- en uitloop en lange rijen zo veel mogelijk beperken. De data voor de voorverkoop zijn:

 

Dinsdag 3 augustus 2021     van 11.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur

 

Een andere grote verandering is het aanbod van kaarten. We hebben dit jaar maar twee soorten kaarten: de weekkaart en de all-in 1-kaart. We verkopen geen dag- en strippenkaarten meer. Kaartjes ruilen of retourneren is niet toegestaan; de kaartjes zijn persoonsgebonden.
Koopt u kaartjes voor een ander? Zorg dan dat u alle gegevens van het kind bij u heeft: naam, leeftijd, telefoonnummer, emailadres, toestemming voor foto’s.
Uw kind hoeft niet mee naar de kaartverkoop.

 

Weekkaart à € 18,-

We delen het Vakantiebos dit jaar op in drie delen: week 1, week 2 en week 3. U kunt de weekkaart(en) tijdens de voorverkoop aanschaffen. Elke week heeft een eigen kaart. Koopt u een kaart voor week 1; dan is die ook alleen geldig in week 1. Het is niet mogelijk om de kaart voor week 1 in een andere week te gebruiken. Een weekkaart kost € 18,-

Weekkaarten zijn kind-gebonden. Kies je ervoor om een dagje niet te komen? Dan kan de kaart niet door een ander kind gebruikt worden. Er wordt op de weekkaart geen geld teruggegeven.

 

All-in 1-kaart à € 45,-

De all-in 1-kaart is voor onze allertrouwste kinderen, de superfans en de diehards. Weten uw kinderen op dag 1 al dat je de rest van de weken zal komen naar het Vakantiebos? Dan is de all-in 1-kaart wat voor hen! De all-in 1-kaart kost eenmalig € 45,- en betekent dat uw kind alle drie de weken mee kan doen aan het Vakantiebos en alles wat daarbij hoort. U betaalt niet meer apart voor een bioscoop of disco want dat is… all-in 1!

All-in 1-kaarten zijn kind-gebonden. Kies je ervoor om een dagje niet te komen? Dan kan de kaart niet door een ander kind gebruikt worden. Er wordt op de all-in 1-kaart geen geld teruggegeven.

 

Inschrijven

Ook inschrijven is dit jaar anders. U koopt tijdens de voorverkoop uw kaarten en schrijft gelijk uw kind in bij de coördinator van de leeftijdsgroep. Tijdens het Vakantiebos zelf hoeft uw kind alleen nog even elke dag langs de aanmeldtafel om te zeggen dat hij of zij er is.

 

Kom op tijd

Er zit veel tijd in het organiseren van onze activiteiten. We bereiden dingen voor, zetten alle materialen klaar en maken een tijdsplanning. Vooral voor onze tijdsplanning is het belangrijk dat alle kinderen op tijd aangemeld zijn. Om 10.00 uur sluit de aanmeldtafel en kan uw kind zich niet meer aanmelden. Het feit dat u een weekkaart of all-in 1-kaart heeft gekocht is geen geldige reden om later te komen. Als u te laat komt sturen wij u weer naar huis. U bent dan de volgende dag weer van harte welkom.

 

De kinderen blijven elke dag (m.u.v. vrijdag) tussen de middag op Don Bosco. Geef ze dus altijd een lunchpakketje inclusief drinken mee. Natuurlijk mag het lunchpakketje ook een (verantwoord) snoepje bevatten, maar het liefst zo min mogelijk. Geld meegeven is niet toegestaan; er wordt tijdens het Vakantiebos niets verkocht aan de kinderen.

 

Tijdens het Vakantiebos is het heel goed mogelijk dat uw kind vies of nat wordt. Zorg dus altijd dat uw kind kleren aan heeft die vies mogen worden. Ook is het zeer aan te raden om zwemkleding en reservekleding mee te geven.

 

Het is absoluut overbodig om een mobiele telefoon mee te geven. Als er iets is kunt u naar het centrum bellen of belt het centrum naar u.

Ook MP3-spelers, Ipads en dergelijken mogen niet mee. Muziek hebben we genoeg en de kans is groot dat al deze apparaten maar kapot gaan.

 

Wij van Don Bosco benadrukken het feit dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verlies, diefstal of beschadigingen van eigendommen. Zorg dus dat uw kind alleen het hoognodige bij zich heeft.

 

Check? Check!
Het is zo ver, ik ga lekker naar het Vakantiebos! Drie weken lang spelletjes, knutselen, sporten, lekker weg en nog zó veel meer! Even kijken of ik niets vergeten ben!

 

Wat heb ik aan?

 • Yeah!!! Al mijn kleren mogen vies worden!
 • Is het koud of is het warm? Ik zorg altijd dat ik de juist kleren aan heb, voor het juiste weer! (nou maar hopen dat het lekker weer wordt!!)
 • Ik ga veel rennen dus ik trek goede schoenen aan!

 

Mijn tas…

Ik moet zorgen dat ik altijd al mijn spullen bij me heb. Eens zien…

 • Mijn eten en drinken, heel belangrijk!
 • Aaah, mama heeft gelukkig niet te veel snoep meegegeven.
 • Mijn naamkaartje en mijn strippenkaart. Anders moeten we weer helemaal terug naar huis!
 • Mijn zwemkleding en een handdoek. Ja, als het lekker weer wordt weet je het maar nooit!
 • Extra kleren, altijd handig!

 

Anders dan anderen

Bij Don Bosco ontvangen we iedereen graag met open armen. Loopt uw kind een beetje gek? Stuiter hij alle kanten op door je tomeloze energie? Vind ze het moeilijk om vrienden te maken? Of voelen ze zich om een andere reden een beetje anders? Bij ons zijn ook uw kinderen van harte welkom! We vragen u om dit bij het inschrijven altijd aan ons te melden, zodat wij rekening kunnen houden met uw kinderen!

Ook kinderen met een zwaardere beperking kunnen deelnemen aan ons programma. Het is wel raadzaam om hierover vooraf contact op te nemen. Wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van gave activiteiten, maar hebben geen ervaring met speciale zorg. Toch willen wij ook deze kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen. Heeft u hier meer vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Een fotomomentje

Om van het Vakantiebos ook een geweldige herinnering te maken, worden er dagelijks foto’s gemaakt door de leiding. Gave actiefoto’s, gezellige groepsfoto’s of gewoon spontane foto’s. De kans is groot dat uw kind ook wordt vastgelegd op de foto. Wij hopen dat u het geen probleem vindt dat wij uw kind onderdeel maken van de Vakantiebos-herinnering. Mocht u het niet op prijs stellen dat foto’s van uw kind worden gepubliceerd, dan kunt u dit aangeven tijdens het inschrijven bij de coördinator. Het is altijd handig om het ’s ochtends nog eens aan te geven bij het aanmelden. Uw kind krijgt dan een gekleurd bandje om de pols. Foto’s van kinderen met een gekleurd bandje worden niet gepubliceerd.Wonderbos-programmaboekje-2021

Veel gestelde vragen

Waarom kun je alleen kaarten kopen tijdens een voorverkoop?

Tijdens een gemiddelde dag van het Vakantiebos komen er zo’n 180 kinderen per dag. Veel van deze kinderen worden gebracht door hun ouders, opa’s, oma’s en soms ook broertjes of zusjes. Als je dan gaat tellen, kom je tot de conclusie dat er onwijs veel mensen in ons centrum in de rij staan. Dit is normaal gesproken geen probleem maar de huidige regels rondom het Coronavirus staan dat voorlopig niet toe. Daarnaast werken wij met een team van professionals en vrijwilligers. Alhoewel zij enorm goed, sterk en energiek zijn, zou het niet veilig en verantwoord zijn hen een ongelimiteerd grote groep kinderen te laten begeleiden. Om de veiligheid van de groep én de kwaliteit van het programma te waarborgen, is er een maximum aantal kinderen per groep.

Door de verkoop te beperken naar een dag kunnen wij dit ondervangen. Het is even bikkelen maar we hebben niet meer dagelijks een rij bij de kassa. En dat scheelt enorm veel drukte in het gebouw!

Kan ik per mail vast een kaartje reserveren?

Nee, reserveren is niet mogelijk. De kaartverkoop voor het Vakantiebos is op dinsdag 3 augustus. Waarom we dat doen? Omdat we persoonlijk contact belangrijk vinden. Daarnaast is een online systeem bouwen geen optie; ons talent ligt bij de supertoffe activiteiten die we doen.

Is er een kans dat je misgrijpt bij de kaartverkoop? Ja, helaas wel. Net als met concertkaartjes, of je lievelingstaart bij Hema. Op is op. Maken we die kans zo klein mogelijk? Zeker! Er kunnen namelijk 200 kinderen per dag naar Don Bosco. Dit aantal is gebaseerd op de capaciteiten van het team en het gebouw. Veiligheid staat voorop en daarom hanteren wij het maximum aantal kinderen per leeftijdsgroep.

Waarom zijn er geen dagkaarten meer?

Eigenlijk om dezelfde reden als waarom voor de voorverkoop hebben gekozen. We willen de verkoop zoveel mogelijk structureren en de drukte in het gebouw beperken. De verkoop van dagkaartjes past niet binnen dat beleid.

 

Mijn zoon/dochter wil voor de eerste keer meedoen aan het Vakantiebos; kan hij/zij ook een keer komen proberen?

Dat lijkt ons heel leuk. Normaal gesproken hadden we voor deze kinderen altijd het dagkaartje. Dat is dit jaar helaas anders. U kunt bij de vorige vraag lezen waarom.

Wij snappen ook dat een weekkaart voor nieuwe kinderen wellicht een beetje veel is. Tijdens dit Vakantiebos is dat helaas niet anders maar er is ook een oplossing! Kom op een woensdagmiddag vóór het Vakantiebos (alle schoolweken tussen 1 oktober en 10 juli) een dagje kijken of je ons, Don Bosco en de spellen leuk vindt.

 

Vroeger was er altijd een excursie. Waarom vind ik dat nu niet terug?

Dat heeft u goed gezien! We hebben ervoor gekozen dit jaar geen excursies te doen. Op het moment dat wij hierover moesten besluiten was het nog te onduidelijk wat de mogelijkheden waren. Is op stap gaan wel verantwoord? Zijn excursielocaties wel geopend? Mogen we wel met alle kinderen en begeleiding in een bus? Dit bleek allemaal nog te onduidelijk waardoor wij hebben besloten de excursies dit jaar te schrappen.

 

Hoe gaat Don Bosco om met het Coronavirus?

We houden sowieso de berichtgeving rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten. Wij nemen contact op met de gemeente Rijswijk of het RIVM als wij vragen of twijfels hebben.

We houden waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. We letten ook extra op de hygiëne van ons centrum, onze medewerkers en onze bezoekers. Bij binnenkomst moet iedereen de handen desinfecteren en gedurende de dag wassen we vaker onze handen. Zo proberen we met z’n allen het Coronavirus op afstand te houden.

 

Toch nog een andere vraag? Mail ons op jeugdwerk@donboscorijswijk.nl

Hoi,

Wij zoeken altijd enthousiaste medewerkers voor alle activiteiten in het Vakantiebos.
Heb je vragen? Twijfel je? Of wil je je aanmelden?

Mail isabel@donboscorijswijk.nl, dan doen we een koffie op afstand!

 

WOENSDAGMIDDAG ACTIVITEITEN

Ben je 4 tot en met 12 jaar jong?
En wil je iets leuks doen op woensdagmiddag?

Wij zijn in 2021 elke woensdag geopend, behalve van 12 juli tot en met 30 september en in de schoolvakanties.

Wist je dat:

 • er iedere woensdag de leukste spellen voor jou worden georganiseerd?!
 • onze stagiaires en vrijwilligers er met jou een supergezellige middag van maken?!
 • je al je nichtjes, neefjes, buren, vriendjes en vriendinnetjes mee mag nemen?!
 • we om 13:30u beginnen. Dus kom op tijd!
 • we om 15:30u stoppen
 • en het maar 1 euro kost?

Groetjes van Team Don Bosco!

Don Bosco Rijswijk

We hebben alleen nog een kookclub op de dinsdag.
Hiervoor is een wachtlijst.

Aanmelden voor de kook club kan door een formulier aan te vragen  via ikdoemee@donboscorijswijk.nl.

Kinderfeestjes

Helaas organiseren wij geen kinderfeestjes meer

Don Bosco Rijswijk

Tweede Thuis
Vind jij het leuk om samen met andere kinderen te zijn? En heb jij zin om vriendjes en vriendinnetjes te maken? Wil je een keer ergens anders zijn dan thuis? Kom dan naar Don Bosco!
We bieden verschillende activiteiten en luisteren graag naar jouw wens. Vind je taal lastig? Wij helpen graag met het verbeteren en ontwikkelen.
Ook met al jouw vragen over school, ouders of dingen die jou bezighouden kan je bij Don Bosco terecht.
Wij zijn reuze benieuwd naar jouw talenten, kom deze samen met ons ontdekken.
Don Bosco Rijswijk is jouw tweede thuis.

Dag: maandag
Tijd: 15:00-18:00 uur
Kosten: geen
Doelgroep: kinderen van 4 tot en met 12 jaar
Mail Resa voor het programma of om je aan te melden

Jongeren avond:
Hè hè, weekend!
Kom je jouw week afsluiten bij Don Bosco Rijswijk?
Op de jongerenavond van Don Bosco is er ruimte om met vrienden af te spreken, of om nieuwe te leren kennen.
Elke ontmoetingsavond is er iets cools om te leren.
Wij helpen graag met het maken van jou CV of geven je tips die handig zijn voor solliciteren.
Toffe gastspreker? Regelen we! Niets is te gek. Het tweede thuis is er voor en door jongeren.
Hopelijk voel jij je thuis in ons huis.

Dag: verschillend
Tijd: avond
Kosten: geen
Doelgroep: jongeren van 13 tot en met 27 jaar
Heb jij een goed idee? Mail Isabel.

Ervaringscafé:
Wat is het ervaringscafé? Niets anders dan een plek waar je wijkbewoners kan ontmoeten in de gezellige sfeer van een café. Gezellig koffie drinken aan de bar met wat muziek op de achtergrond, een praatje maken of een creatieve of culinaire workshop. Wij helpen graag met het invullen van formulieren of het maken van een CV. Of heb jij misschien een talent waarmee je een ander kan helpen? Het kan allemaal bij Don Bosco.

Dag: dinsdag
Tijd: 09:30-11:30 uur
Kosten: geen
Doelgroep: iedereen vanaf 18 jaar

Voor meer informatie of een leuk idee voor ons ervaringscafé mail je Spela.

WENSENLIJST

Je zult je vast wel eens afgevraagd hebben toen je over ons terrein liep: Wat gaan zij nou weer doen? Geef ons namelijk een prullenbak, een tennisbal, een pruik en een hoepel; wij maken er een activiteit van! Er zijn echter een aantal dingen die wij nog niet hebben, maar wel graag zouden willen hebben.

Daarom hebben wij onze wenslijst gemaakt.

Neem eens een kijkje op deze lijst, want het kan zomaar zijn dat jij ons aan een van die spullen kunt helpen. Dus mest die kast eens uit, bezem de garage schoon of ontruim de zolder. Wie weet zit er nog wat moois voor ons tussen. En heb je ons geholpen? Dan komt jouw naam op ons bedank-bord en verkrijg je eeuwige roem!

Voor meer informatie, vraag naar Spela.

Geen spullen, wel doneren? Dat kan via deze link

Wij verhuren verkleedkleding.
Met de opbrengsten kunnen wij investeren in nieuw spelmateriaal.

Outfits met een roze kaartje kosten €10, met een groen kaartje €15 (inclusief accessoires, exclusief borg)

Huren betekent 1 dag lenen. Je mag het de dag ervoor ophalen en de dag erna terugbrengen. De borg bedraagt €20 per outfit en wordt pas geretourneerd als de outfit onbeschadigd is.

Reserveren kan via isabel@donboscorijswijk.nl

 

Wil jij deel uitmaken van het tofste project met kinderen? Wij zoeken enthousiaste, te gekke begeleiders met veel energie voor Vakantiebos 2020!
Ben je fulltime beschikbaar van 10 tot en met 28augustus?
Ben jij niet vies van water, modder, verf en hard werken?
Doe je ook mee met het voorbereidingsweekend op 29-30 mei?
Wil jij je inzetten om ruim 2000 kinderen een toffe vakantiedag te bezorgen?

DAN ZOEKEN WE JOU!

Meld je aan via marlies@donboscorijswijk.nl

Mail je CV en motivatie naar marlies@donboscorijswijk.nl
en wie weet maak jij binnenkort deel uit van ons internationale team

Don Bosco Rijswijk

Onze Sponsoren

Het grote Vakantiebos dat in de zomer plaatsvindt wordt ondersteund door: