HET LUNCH LOKET

Lukt het eventjes niet om de broodtrommel van je kinderen te vullen? Of ken je iemand die momenteel de financiële middelen niet heeft om een gezonde lunch mee te geven?

Dan ben je zeker niet de enige, iedereen merkt dat de boodschappen duurder worden.

Don Bosco Rijswijk biedt met het Lunch-Loket een oplossing.

Als gezin kan je je aanmelden om elke week een lunchpakket op te halen, het pakket is genoeg om kinderen die naar de basisschool gaan elke schooldag van lunch te voorzien.

De enige voorwaarden om in aanmerking te komen zijn dat je eerlijk bent over het (tijdelijke) probleem en onze hulp accepteert.

We gaan bijvoorbeeld samen een CV maken of het maandelijkse budget overzichtelijk maken. Zo kunnen wij stap voor stap werken aan een situatie waar de voedselpakketten niet meer nodig zijn.

 

Ben jij of ken je iemand die onze hulp kan gebruiken?

Mail dan je naam, aantal kinderen (in de basisschool leeftijd), woonplaats, school en telefoonnummer naar: ikdoemee@donboscorijswijk.nl

 

KLEINE VAKANTIE ACTIVITEITEN meivakantie = uitverkocht

De kleine vakantie-activiteiten van mei 2024 zijn op:

30 april, 1 en 2 mei

De kaartverkoop voor de voorjaarsvakantie is op woensdag 24 april van 15:30 tot 16:30u, zolang de voorraad strekt.

Wat neem ik mee?

 • Je pinpas – een dagkaart kost €4.
 • Alle gegevens van het kind waarvoor je een kaartje koopt (naam, adres, telefoonnummer, bijzonderheden/allergieën en de leeftijd).
 • Een goed humeur en een beetje geduld.

De vakantiedagen starten om 10 uur precies, aanmelden kan vanaf half 10. Om half 4 kan je weer worden opgehaald. In verband met de veiligheid is er een maximum aantal kaarten.

We plaatsen kinderen in de groep van hun leeftijd (4-6 / 7-8 / 9-12 jaar). Hier wijken we niet vanaf.

Wat is nieuw tijdens dit bos?

Er is weinig veranderd, het meeste is het zelfde. U zet uw kind voor de activiteiten af bij de uitgang van het lokaal, en haalt het kind daar ook weer op.
Zoals altijd zijn wij strikt met de tijd: te laat is te laat. Het hek sluit en uw kind is de volgende keer weer welkom.
De kaartverkoop is de woensdag voor de vakantie.

Waarom willen jullie leeftijd weten?

We plaatsen kinderen altijd in de groep van hun leeftijd.

We hebben de groepen

 • 4-6 jaar
 • 7-8 jaar
 • 9-12 jaar

We maken hierin geen uitzonderingen. Dat klinkt natuurlijk heel vervelend maar we doen dit echt met een reden.

We begrijpen dat het vervelend is als al je vrienden of broertjes/zusjes in een andere groep zitten maar wij beloven iedereen dat alle programma’s even tof zijn en dat als je in een groep zit waar je niemand kent wij je helpen nieuwe vrienden te maken!

Gaan de activiteiten door als het regent?

Ja!

We hebben een groot gebouw en genoeg ruimte om binnen te spelen. Doe wel altijd oude kleding en goede schoenen aan.
Geef voor de zekerheid een poncho of regenpak mee.

Wanneer en hoe kan ik een kaartje kopen voor de activiteiten?

Dit kan uitsluitend tijdens verkoop op woensdag 24 april van 15:30 tot 16:30uur. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Na de kaartverkoop is het ook niet mogelijk kaarten te kopen. Ben je niet in de gelegenheid te komen, vraag dan een lieve buurvrouw of tante om voor je te gaan. We maken geen uitzonderingen.

Hoe werkt het kopen van een kaartje?

Bij de kassa geeft u aan voor welke dagen u een kaartje wenst. U rekent dit af, dit kan alleen met pin. Daarna vult u het leeftijdskaartje in en deze geeft u aan de collega bij de inschrijftafels. Wij zetten direct alle gegevens in het systeem. Zo hoeft u op de dag van de activiteiten alleen uw kind aan te melden. Dit is fijn, want we verzoeken alle volwassenen niet langer dan nodig op het terrein te blijven. Kaartjes ruilen of retourneren is niet toegestaan; de kaartjes zijn persoonsgebonden.

Een dagkaartje kost €4.

Kan ik ook op de dag van de activiteiten zelf een kaartje kopen?

Nee, de kaartjes kunnen alleen op de kassa-dag gekocht worden. Het brengen van de kinderen kan op de activiteitendagen tussen 09:30 en 10:00uur. Daarna sluit het hek en is aanmelden niet meer mogelijk.

Mijn kind hoest, snottert en/of voelt zich niet lekker maar kan toch wel gewoon komen spelen?

Nee, wij nemen hierin geen risico. Zowel medewerkers als kinderen én ouders blijven thuis bij klachten. Wanneer de groepscoördinator opmerkt dat een kind niet lekker is, behouden wij ons het recht voor kinderen niet toe te laten bij de activiteiten. Dit is wel zo veilig voor ons allemaal.

Mijn kind is 3 jaar oud, mag hij of zij ook deelnemen aan de activiteiten?

Helaas kan dat niet. Het is belangrijk voor ons en de deelnemers dat er al schoolervaring is en dat de kinderen zelfstandig naar het toilet kunnen.

Mijn kind is 6 maar wil bij vrienden in de groep van 7-8. Dat is toch geen probleem?

Wij maken geen uitzondering over leeftijdsgroepen. Ook niet als kinderen vrienden hebben in de groep erboven of jongere broertjes of zusjes het liefst bij hun oudere broer of zus in de groep willen spelen. De leeftijdsgrenzen in de groepen hanteren we bewust en hier wijken we niet vanaf.

Wij beloven iedereen dat alle groepen een even tof programma hebben en dat als je niemand kent in je groep, wij je uiteraard helpen om nieuwe vrienden te maken. We begrijpen dat het spannend is maar dat komt echt helemaal goed.

En de tieners dan?

We hebben een heleboel leuke activiteiten voor de tieners. Meestal op vrijdagavond, maar niet in de vakantie. Wil je hier meer over weten? Mail isabel@donboscorijswijk.nl voor de kalender.

Mijn zoon/dochter komt voor de eerste keer meedoen aan de activiteiten; kan ik mee naar binnen om te kijken of het goed gaat?

Wij snappen dat het spannend is! Helaas mogen ouders niet bij de activiteiten zijn. Geen zorgen, ons enthousiaste team van vrijwilligers staat klaar en zal de kinderen begeleiden tijdens een gezellige ochtend/middag

Moet mijn kind een lunchpakket meenemen?

Ja, we lunchen gezellig samen. We verzorgen extra drinken, maar geen eten. Vergeet niet allergieën en bijzonderheden aan te geven bij het inschrijven!

Wat heb ik aan?
 • Yeah!!! Al mijn kleren mogen vies worden!
 • Is het koud of is het warm? Ik zorg altijd dat ik de juist kleren aan heb, voor het juiste weer! (nou maar hopen dat het lekker weer wordt!!)
 • Ik ga veel rennen dus ik trek goede schoenen aan!
Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Wij zoeken altijd vrijwilligers. Neem hier een kijkje of neem contact op met isabel@donboscorijswijk.nl voor meer informatie.

Level Up

Hè hè, weekend!
Kom je jouw week afsluiten bij Don Bosco Rijswijk?
Op de jongerenavond van Don Bosco is er ruimte om met vrienden af te spreken, of om nieuwe te leren kennen.
Elke ontmoetingsavond is er iets cools om te leren.
Wij helpen graag met het maken van jou CV of geven je tips die handig zijn voor solliciteren.
Toffe gastspreker? Regelen we! Dan discussiëren we over de hot topics in de wereld. Niets is te gek. Het tweede thuis is er voor en door jongeren.
Hopelijk voel jij je thuis in ons huis.

2 februari / 16 februari / 1 maart / 15 maart

Extra workshops: 19 februari Weerwolven en Winter BBQ – aanmelden via de SBG app

Dag: vrijdag
Tijd: avond
Kosten: geen
Doelgroep: jongeren van 12 tot en met 17 jaar
Heb jij een goed idee? Mail Isabel of stuur een appje 06 34 27 92 62.

The Hang Out

School, huiswerk en je kamer opruimen. Allemaal hartstikke belangrijk en nodig, maar dat is ontspannen ook!

Kom elke woensdagmiddag chillen bij Don Bosco Rijswijk. Wij organiseren spelletjes en themabijeenkomsten die aansluiten aan al jullie behoeftes.

Er is altijd wat te snacken en de muziek box staat klaar om jullie favoriete liedjes te draaien. De aanwezige jongerenwerkers geven graag advies, helpen met je huiswerk of kletsen graag over je weekendplannen.

Zin om te bewegen? Het voetbalveld en de basketbalpaal staan klaar voor gebruik.

Tussen 16:00 en 18:00uur ontsnappen wij van de alledaagse waanzin!

Moet je iets eerder weg? Of kan je pas later komen vanwege school? Geen enkel probleem, je bent ook welkom voor een glaasje fris.

Ben je nieuwsgierig? Kom gerust een keertje kijken, of neem contact op met Resa 0628605152.

Dag: woensdag
Tijd: 16:00-17:30u
Kosten: geen
Doelgroep: jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Bent u als ouder/verzorger/organisatie benieuwd wat Don Bosco voor tieners kan betekenen? Mail naar resa@donboscorijswijk.nl voor meer informatie, de koffie staat klaar.

Winterkamp

Van 4 tot en met 6 januari 2024 gaan wij op Winter Kamp! Iedereen van 12 tot en met 17 jaar mag mee. Ten minste…als je minimaal 4 keer eerder hebt mee gedaan aan onze activiteiten.

Heb je interesse en wil je je aanmelden? Klik hier om je aan te melden.

TAAL FIT KINDEREN

Scroll down for English!

Het klinkt zo logisch: in Nederland spreken we Nederlands. Overal waar je komt is er de Nederlandse taal: op werk, op school, op televisie, in de supermarkt en op straat. Voor veel mensen is dit normaal maar wat als jouw Nederlands eigenlijk niet zo goed is?

Bij Don Bosco Rijswijk komen we dagelijks kinderen en volwassenen tegen die moeite hebben met de Nederlandse taal. We merken ook steeds vaker dat deze moeite met de taal problemen oplevert in hun dagelijkse leven. Kinderen kunnen het bijvoorbeeld niet bijhouden op school en voor volwassen is het lastig om werk te vinden. Daarnaast is het maken van vrienden erg moeilijk als je elkaars taal niet spreekt. Don Bosco Rijswijk wil jou daar graag bij helpen.

Er zijn allerlei manieren om Nederlandse te leren. Je gaat naar school of kunt een taalcursus doen. Onze ervaring is dat je een taal het beste leert door met anderen dingen te doen. Samen sporten, samen koken of samen knutselen; samen leer je het best. Dat gaan we dan ook doen en dat doen we graag met jou. Er zijn meerdere momenten in de week dat we er zijn.

Taalfit is er ook voor volwassenen. Samen koffie drinken, iets bakken in de keuken of spelletjes spelen; samen werken we aan jouw Nederlands.

Kinderen van 3 tot en met 12 jaar

Ben jij tussen de 3 en de 12? Dan ben je welkom bij Taal Fit, en wel elke woensdag en donderdag. We gaan knutselen, koken, sporten en spelletjes spelen: alles om jouw Nederlands te verbeteren.

Elke woensdag in schoolweken        13.15 – 15.00u

Elke donderdag in schoolweken       15.15 – 17.00u

Deelnemen aan de activiteiten van Taalfit is gratis.

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar martijn@donboscorijswijk.nl. Je kunt ook altijd even langskomen in ons centrum.

English

 

We live in the Netherlands so it is obvious that we speak Dutch. You find the Dutch language everywhere you go: at work, at school, on the television, in the supermarket and on the street. Many people take this for granted but what if your Dutch isn’t that great?

At Don Bosco Rijswijk we meet children and adults who struggle when it comes to speaking the Dutch language on a daily basis. This language barrier can

negatively affect their daily life. It’s difficult for children to keep up the pace at school and adults can experience trouble with finding a job. Besides it can be difficult to make friends if you don’t speak the same language. Don Bosco Rijswijk would like to help you with that.

There are many different ways to learn Dutch. You can for example, go to school or take

a language course.

From our experience we have found that the easiest way to learn a language is by immersing yourself, by this we mean doing things with other people in Dutch. For example doing sports together, cooking together or crafting together: that is how we learn a language faster. This is why we would like to do all these things together with you. We are open at different times during the week. Here are the times and days when Taalfit is taking place:

 

Children between 3 and 12 years

Are you between 3 and 12 years? Then you are welcome to join Taalfit on Wednesdays and Thursdays. We will craft, cook, do sports and many games and try to improve your Dutch at the same time.

Every Wednesday                           13.15 – 15.00 h

Every Thursday                                15.15 – 17.00 h

Joining Taalfit is for free.

Do you need more information? You can send an e-mail to martijn@donboscorijswijk.nl. You are also welcome to visit our centre.

TAAL FIT VOLWASSENEN

Scroll down for English!

Het klinkt zo logisch: in Nederland spreken we Nederlands. Overal waar je komt is er de Nederlandse taal: op werk, op school, op televisie, in de supermarkt en op straat. Voor veel mensen is dit normaal maar wat als jouw Nederlands eigenlijk niet zo goed is?

Bij Don Bosco Rijswijk komen we dagelijks kinderen en volwassenen tegen die moeite hebben met de Nederlandse taal. We merken ook steeds vaker dat deze moeite met de taal problemen oplevert in hun dagelijkse leven. Kinderen kunnen het bijvoorbeeld niet bijhouden op school en voor volwassen is het lastig om werk te vinden. Daarnaast is het maken van vrienden erg moeilijk als je elkaars taal niet spreekt. Don Bosco Rijswijk wil jou daar graag bij helpen.

Er zijn allerlei manieren om Nederlandse te leren. Je gaat naar school of kunt een taalcursus doen. Onze ervaring is dat je een taal het beste leert door met anderen dingen te doen. Samen sporten, samen koken of samen knutselen; samen leer je het best. Dat gaan we dan ook doen en dat doen we graag met jou. Er zijn meerdere momenten in de week dat we er zijn.

Taalfit is er ook voor volwassenen. Samen koffie drinken, iets bakken in de keuken of spelletjes spelen; samen werken we aan jouw Nederlands.

Volwassenen vanaf 18 jaar

Taal Fit is ook voor volwassenen. Een leuk spel, een taart bakken of gewoon koffie en een gesprek: samen werken we aan jouw Nederlands.

Elke woensdag in schoolweken        13.15 – 15.00u

Deelnemen aan de activiteiten van Taalfit is gratis.

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mail naar martijn@donboscorijswijk.nl. Je kunt ook altijd even langskomen in ons centrum.


English

We live in the Netherlands so it is obvious that we speak Dutch. You find the Dutch language everywhere you go: at work, at school, on the television, in the supermarket and on the street. Many people take this for granted but what if your Dutch isn’t that great?

At Don Bosco Rijswijk we meet children and adults who struggle when it comes to speaking the Dutch language on a daily basis. This language barrier can

negatively affect their daily life. It’s difficult for children to keep up the pace at school and adults can experience trouble with finding a job. Besides it can be difficult to make friends if you don’t speak the same language. Don Bosco Rijswijk would like to help you with that.

There are many different ways to learn Dutch. You can for example, go to school or take

a language course.

From our experience we have found that the easiest way to learn a language is by immersing yourself, by this we mean doing things with other people in Dutch. For example doing sports together, cooking together or crafting together: that is how we learn a language faster. This is why we would like to do all these things together with you. We are open at different times during the week. Here are the times and days when Taalfit is taking place:

 

Adults of 18 years and older

Taalfit is for adults as well. Play games, bake a pie or just have coffee and a conversation; together we will try to improve your Dutch.

Every Wednesday                           13.15 – 15.00 h

Joining Taalfit is for free.

Do you need more information? You can send an e-mail to martijn@donboscorijswijk.nl. You are also welcome to visit our centre.

TAALKEUKEN

Elke woensdag in schoolweken opent Spela haar keuken. Iedereen vanaf 16 jaar, woonachtig in Rijswijk, is welkom.

Heb je moeite met de Nederlandse taal? Wil je nieuwe mensen leren kennen? Kan je wat hulp gebruiken bij het lezen en begrijpen van recepten? Of gewoon gezellig koken met andere mensen?

Kom dan op woensdag om half 11 naar Don Bosco. De kooklessen zijn van 10:30 tot 12:00 uur en gratis. We ontvangen graag een mailtje met je naam, woonplaats, leeftijd en eventuele dieetwensen op ikdoemee@donboscorijswijk.nl

Zie hier een video van Rijswijk TV: Één en al gezelligheid bij de Taalkeuken van Don Bosco – Rijswijk.TV

ONTMOETEN & BELEVEN

Een beperking hoeft geen beperking te zijn. Wij geloven erin dat kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen, sporten, ontspannen, leren en genieten. Bij Don Bosco mag iedereen zich thuis voelen en hier leren we van elkaars verschillen.

In schoolweken openen wij elke vrijdagmiddag van 15:30 tot 17:00u onze deuren voor kinderen met en zonder beperking. De ene week bakken we pannenkoeken, de andere week spelen we allerlei spelletjes in een leuk thema. We gaan ook knutselen, organiseren een disco en gaan vooral lekker veel naar buiten. Elke week een nieuw programma met een nieuw thema. Deelname is gratis.

Een rolstoel, moeite met praten, extra druk of op een andere manier een beetje anders? Dat maakt bij ons niet uit.
Twijfel je of deze activiteit voor jou geschikt is? Neem contact op voor een afspraak, we leiden je graag rond!
Ik weet niet zeker of mijn kind geschikt is voor deze activiteit

Ie-de-reen is welkom! Wij zitten ons in om elk kind samen te laten spelen.

Welke begeleiding is er aanwezig?

De vakkrachten en vrijwilligers zijn ervaren in het werken met de speciale doelgroep en zullen zich inzetten om elk kind welkom te laten voelen. Zij doen geen verzorgende taken, zoals helpen op het toilet.

Ouders mogen de eerste keer bij de activiteit blijven. De ontmoetingsruimte is open, dus ouders mogen daar wachten tijdens de activiteiten, zodat ze altijd in de buurt zijn.

Wat gaan we doen?

Met iedere week een ander thema wordt gesport, gekookt, geknutseld en gedanst. De ene week bakken we pannenkoeken, de andere week dansen we in de bubbeldisco. We zijn gek op knutselen, maar spelen ook veel buiten. Een mooie combinatie van actief en gezellig!

Geweldig! Waar kan ik me aanmelden?

Vooraf aanmelden is niet nodig. De deur is open vanaf 15:30. Kom gezellig langs!

Hoeveel kost dit?

Niets!

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Het Gehandicapte Kind en KNR.

Hierdoor is het mogelijk om de activiteiten kosteloos aan te bieden.

Tweede Thuis

Vind jij het leuk om samen met andere kinderen te zijn? En heb jij zin om vriendjes en vriendinnetjes te maken? Wil je een keer ergens anders zijn dan thuis? Kom dan naar Don Bosco! We bieden verschillende activiteiten en luisteren graag naar jouw wens. Hulp met huiswerk, voor jezelf opkomen, vrienden maken of een ander doel: door middel van leuke en
gezellige activiteiten gaan we er samen mee aan de slag. Ook met al jouw vragen over school, ouders of dingen die jou bezighouden kan je bij Don Bosco terecht. Wij zijn reuze benieuwd naar jouw talenten, kom deze samen met ons ontdekken. Don Bosco Rijswijk is jouw tweede thuis.

Dag: maandag
Tijd: 15:00-17:30 uur
Kosten: geen
Doelgroep: kinderen van 4 tot en met 12 jaar
Mail Resa voor het programma of om je aan te melden

Voor de ouders

De ontwikkeling van uw kind is erg belangrijk. Heeft u het gevoel dat uw kind daarin een steuntje in de rug nodig heeft? Bij het project Tweede Thuis ligt de focus op groeien en talentontwikkeling. Bij het kennismakingsgesprek stellen wij samen met uw kind doelen op en gaan vervolgens aan de slag om deze te behalen. Dit doen wij natuurlijk op de Don Bosco manier, spelenderwijs en laagdrempelig. Bij het Tweede Thuis werken we in kleinere groepen en geven we net dat beetje extra aandacht. Door middel van regelmatige gesprekken over doelen en gebeurtenissen werken wij met u als opvoeder samen om het kind positief te stimuleren.

VAKANTIEBOS 2024

Dagen & Tijden

 • Het Vakantiebos is van 5 tot en met 23 augustus
 • De activiteiten zijn van maandag t/m vrijdag.
 • We beginnen om 9:30 uur. We eindigen om 15.30 uur.
 • Let op! Op vrijdag duurt het programma tot 12:30 uur
 • Om 10.00 uur sluiten de aanmeldtafels en is het niet meer mogelijk om aan te melden. Als u te laat komt sturen wij u naar huis. U bent dan de volgende dag weer van harte welkom.
Leeftijdsgroepen

De kinderen worden verdeeld in leeftijdsgroepen. Ieder groep heeft een eigen programma en een eigen team begeleiders.
De groepen zijn:

 • 4 – 6 jaar
 • 7 – 8 jaar
 • 9 – 10 jaar
 • 11 – 12 jaar
 • 13-16 jaar

Wij houden ons aan deze leeftijdsgroepen. Het programma is afgestemd op de leeftijd van de kinderen. Ben je 8, kan je dus niet meedoen in 9-10.
Is jouw broertje 4 en jij 9? Dan zit je niet in dezelfde groep. Gelukkig spelen we in de pauze altijd samen!

Kaartje kopen

De kaartverkoop is op woensdag 26 juni 2024 van 15:30 tot 16:30u. Locatie van de verkoop is het Don Bosco terrein aan het Julialaantje 26 in Rijswijk.

Door de kaartverkoop dit jaar vóór de vakantie te doen, hopen we iedereen een kans te geven een kaartje te scoren. Ook dit jaar hebben we maar twee soorten kaarten: de weekkaart en de driewekenkaart. Kaartjes ruilen of retourneren is niet toegestaan; de kaartjes zijn persoonsgebonden. Kamp (13-16 jaar) is niet inbegrepen. Lees meer over het kamp onder ‘kamp’.

Koopt u kaartjes voor een ander? Zorg dan dat u alle gegevens van het kind bij u heeft:

 • naam
 • leeftijd
 • telefoonnummer
 • emailadres
 • toestemming voor foto’s.

Uw kind hoeft niet mee naar de kaartverkoop

De voorverkoop kost altijd wat tijd en moeite, maar dan bent u er ook in één keer van af.

Weekkaart à € 18,-

We delen het Vakantiebos op in drie delen:

 • week 1 (31 juli t/m 4 augustus)
 • week 2 (7 t/m 11 augustus)
 • week 3. (14 t/m 18 augustus)

U kunt de weekkaart(en) tijdens de voorverkoop aanschaffen. Elke week heeft een eigen kaart. Koopt u een kaart voor week 1; dan is die ook alleen geldig in week 1. Het is niet mogelijk om de kaart voor week 1 in een andere week te gebruiken. Een weekkaart kost € 18,-Weekkaarten zijn kind-gebonden. Kies je ervoor om een dagje niet te komen? Dan kan de kaart niet door een ander kind gebruikt worden. Er wordt op de weekkaart geen geld teruggegeven.

Driewekenkaart à € 45,-

De driewekenkaart is voor onze allertrouwste kinderen, de superfans en de diehards. Weten uw kinderen op dag 1 al dat je de rest van de weken zal komen naar het Vakantiebos? Dan is de driewekenkaart wat voor hen! De driewekenkaart kost eenmalig € 45,- en betekent dat uw kind alle drie de weken mee kan doen aan het Vakantiebos. Eventuele extra activiteiten, zoals de kampnacht van 11-12 en de disco zijn hierbij niet inbegrepen.

Driewekenkaarten zijn kind-gebonden. Kies je ervoor om een dagje niet te komen? Dan kan de kaart niet door een ander kind gebruikt worden. Er wordt op de driewekenkaart geen geld teruggegeven. Ben jij tussen de 13 en 16 jaar? Dan kan je deze driewekenkaart beter niet kopen. Deze groep gaat namelijk in de derde week op kamp. Lees hierover meer onder het kopje Kamp 13-16 hieronder.

Inschrijven

U koopt tijdens de voorverkoop uw kaarten en schrijft gelijk uw kind in bij de coördinator van de leeftijdsgroep. Tijdens het Vakantiebos zelf hoeft uw kind alleen nog even elke dag langs de aanmeldtafel om te zeggen dat hij of zij er is. Dit kan uitsluitend tussen 09:30 en 10:00uur. Er zit veel tijd in het organiseren van onze activiteiten. We bereiden dingen voor, zetten alle materialen klaar en maken een tijdsplanning. Vooral voor onze tijdsplanning is het belangrijk dat alle kinderen op tijd aangemeld zijn. Vanaf 09:30 staat de coördinator klaar om in te schrijven, om 10.00 uur sluit de aanmeldtafel en kan uw kind zich niet meer aanmelden. Het feit dat u een weekkaart of driewekenkaart heeft gekocht is geen geldige reden om later te komen. Als u te laat komt sturen wij u weer naar huis. U bent dan de volgende dag weer van harte welkom.

Kom dus niet te vroeg, maar zeker niet te laat.

Wat neem ik mee?

De kinderen blijven elke dag (m.u.v. vrijdag) tussen de middag op Don Bosco. Geef ze dus altijd een lunchpakketje inclusief drinken mee. Natuurlijk mag het lunchpakketje ook een (verantwoord) snoepje bevatten, maar het liefst zo min mogelijk.

Tijdens het Vakantiebos is het heel goed mogelijk dat uw kind vies of nat wordt. Zorg dus altijd dat uw kind kleren aan heeft die vies mogen worden. Ook is het zeer aan te raden om zwemkleding en reservekleding mee te geven.

 

Wij van Don Bosco benadrukken het feit dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verlies, diefstal of beschadigingen van eigendommen. Zorg dus dat uw kind alleen het hoognodige bij zich heeft.

Wat neem ik NIET mee?

Geld meegeven is niet toegestaan; er wordt tijdens het Vakantiebos niets verkocht aan de kinderen.

Het is absoluut overbodig om een mobiele telefoon mee te geven. Als er iets is kunt u naar het centrum bellen (070-3367070) of belt het centrum naar u.

Ook MP3-spelers, Pokemonkaarten, speelgoed, Ipads en dergelijken mogen niet mee. Muziek hebben we genoeg en de kans is groot dat al deze spullen kapot gaan.

 

Wij van Don Bosco benadrukken het feit dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verlies, diefstal of beschadigingen van eigendommen. Zorg dus dat uw kind alleen het hoognodige bij zich heeft.

Programma

het programmaboekje volgt half juni

Check? Check!

Het is zo ver, ik ga lekker naar het Vakantiebos! Drie weken lang spelletjes, knutselen, sporten, lekker weg en nog zó veel meer! Even kijken of ik niets vergeten ben!

Wat heb ik aan?
 • Yeah!!! Al mijn kleren mogen vies worden!
 • Is het koud of is het warm? Ik zorg altijd dat ik de juist kleren aan heb, voor het juiste weer! (nou maar hopen dat het lekker weer wordt!!)
 • Ik ga veel rennen dus ik trek goede schoenen aan!
Mijn tas…

Ik moet zorgen dat ik altijd al mijn spullen bij me heb. Eens zien…

 • Mijn eten en drinken, heel belangrijk!
 • Aaah, mama heeft gelukkig niet te veel snoep meegegeven.
 • Mijn naamkaartje en mijn strippenkaart. Anders moeten we weer helemaal terug naar huis!
 • Mijn zwemkleding en een handdoek. Ja, als het lekker weer wordt weet je het maar nooit!
 • Extra kleren, altijd handig!

Wij van Don Bosco benadrukken het feit dat wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor verlies, diefstal of beschadigingen van eigendommen. Zorg dus dat uw kind alleen het hoognodige bij zich heeft.

Kamp 13-16 jaar

Het spannendste moment van het Vakantiebos voor de tieners: kamp. In de laatste week gaat de groep 13-16 jaar op kamp, en wel van maandag tot en met vrijdag. Hiervoor kan je je pas in week 2 aanmelden. Waarom? Omdat het kamp alleen is voor tieners die week 1 en/of 2 meedoen en zich gezellig gedragen. Zo weten we zeker dat het kamp een toffe ervaring wordt voor ons allemaal.
In week 2 organiseren we een informatie moment voor ouders en verzorgers. Details over aanmelden, de eigen bijdrage en de locatie worden bekend gemaakt via de coördinator van de leeftijdsgroep. Het aantal plaatsen is beperkt.

Anders dan anderen

Bij Don Bosco ontvangen we iedereen graag met open armen. Loopt uw kind een beetje gek? Stuitert hij alle kanten op door tomeloze energie? Vind uw dochter het moeilijk om vrienden te maken? Of voelen ze zich om een andere reden een beetje anders? Bij ons zijn ook uw kinderen van harte welkom! We vragen u om dit bij het inschrijven altijd aan ons te melden zodat wij rekening kunnen houden met uw kinderen!

Ook kinderen met een zwaardere beperking kunnen deelnemen aan ons programma. Het is wel raadzaam om hierover vooraf contact op te nemen. Wij hebben jarenlange ervaring met het organiseren van gave activiteiten, maar hebben geen ervaring met speciale zorg. Toch willen wij ook deze kinderen een onvergetelijke vakantie bezorgen. Heeft u hier meer vragen over? Neem gerust contact met ons op.

Op de foto

Om van het Vakantiebos ook een geweldige herinnering te maken, worden er dagelijks foto’s gemaakt door de leiding. Gave actiefoto’s, gezellige groepsfoto’s of gewoon spontane foto’s. De kans is groot dat uw kind ook wordt vastgelegd op de foto. Wij hopen dat u het geen probleem vindt dat wij uw kind onderdeel maken van de Vakantiebos-herinnering. Mocht u het niet op prijs stellen dat foto’s van uw kind worden gepubliceerd, dan kunt u dit aangeven tijdens het inschrijven bij de coördinator. Het is altijd handig om het ’s ochtends nog eens aan te geven bij het aanmelden. Uw kind krijgt dan een gekleurd bandje om de pols. Foto’s van kinderen met een gekleurd bandje worden niet gepubliceerd. Het kan gebeuren dat er onverhoopt een foto tussendoor glipt en onterecht op sociale media komt. Mocht u dit zien, neem dan contact op, dan verwijderen we het gelijk.

Veel gestelde vragen

Toch nog een andere vraag? Mail ons op jeugdwerk@donboscorijswijk.nl

Waarom kun je alleen kaarten kopen tijdens een voorverkoop?

Tijdens een gemiddelde dag van het Vakantiebos komen er zo’n 180 kinderen per dag. Veel van deze kinderen worden gebracht door hun ouders, opa’s, oma’s en soms ook broertjes of zusjes. Als je dan gaat tellen, kom je tot de conclusie dat er onwijs veel mensen in ons centrum in de rij staan. Wij hebben besloten deze rij niet meer dagelijks aan te gaan, maar op één middag alle kaarten te verkopen. Het kost even tijd en moeite, maar dan heb je de rest van de dagen geen stress.

Daarnaast werken wij met een team van professionals en vrijwilligers. Alhoewel zij enorm goed, sterk en energiek zijn, zou het niet veilig en verantwoord zijn hen een ongelimiteerd grote groep kinderen te laten begeleiden. Om de veiligheid van de groep én de kwaliteit van het programma te waarborgen, is er een maximum aantal kinderen per groep.

Door de verkoop te beperken naar een dag kunnen wij dit ondervangen. Het is even bikkelen maar we hebben niet meer dagelijks een rij bij de kassa. En dat scheelt enorm veel drukte in het gebouw!

Kan ik per mail vast een kaartje reserveren?

Nee, reserveren is niet mogelijk. De kaartverkoop voor het Vakantiebos is op woensdag 26 juni van 15:30 tot 16:30. Waarom we dat doen? Omdat we persoonlijk contact belangrijk vinden. Daarnaast is een online systeem bouwen geen optie; ons talent ligt bij de supertoffe activiteiten die we doen.

Is er een kans dat je misgrijpt bij de kaartverkoop? Ja, helaas wel. Net als met concertkaartjes, of je lievelingstaart bij Hema. Op is op. Maken we die kans zo klein mogelijk? Zeker! Er kunnen namelijk 200 kinderen per dag naar Don Bosco. Dit aantal is gebaseerd op de capaciteiten van het team en het gebouw. Veiligheid staat voorop en daarom hanteren wij het maximum aantal kinderen per leeftijdsgroep.

Mijn zoon/dochter wil voor de eerste keer meedoen aan het Vakantiebos; kan hij/zij ook een keer komen proberen?

Dat lijkt ons heel leuk. Wij begrijpen dat een weekkaart voor nieuwe kinderen wellicht een beetje veel is. Er is een oplossing! Kom op een woensdag-, donderdag-, of vrijdagmiddag vóór het Vakantiebos (alle schoolweken tussen 1 oktober en 1 juli) een dagje kijken of je ons, Don Bosco en de spellen leuk vindt. Dit is gratis en zonder aanmelden.

Hoi,

Wij zoeken altijd enthousiaste medewerkers voor alle activiteiten in het Vakantiebos.
Heb je vragen? Twijfel je? Of wil je je aanmelden?

Mail isabel@donboscorijswijk.nl, dan doen we een koffie in onze moestuin!

 

Ben jij dol op werken met kinderen en heb je in de zomervakantie nog een lege agenda?

Dat komt goed uit want wij van Don Bosco Rijswijk hebben wat leuks!

Ieder jaar organiseren wij het Vakantiebos; drie weken vol toffe activiteiten voor kinderen tussen 4 en 16 jaar. Een speurtocht, een watergevecht, knutselen, dingen bouwen; zomaar een greep uit alle activiteiten die wij organiseren.

Ons team is nog niet compleet en dus zijn we op zoek naar nieuwe leiding.

Het is belangrijk dat je ook Engels spreekt. Moet jouw Engels een 10 zijn?

Graag!  Maar een 6 is ook goed. Tegenover deelname als leiding staat een vergoeding.

 

De vergoeding: Afhankelijk van inzet, aanwezigheid en ervaring verdien je minimaal €350

 

Kortom:

Werk jij graag met kinderen, ben je een tikkeltje gek en beschikbaar van 5  t/m 23 augustus?

Stuur dan jouw CV en motivatiebrief..

Alle data op een rijtje

–     14 april kennismakingsfeestje. Hier maken we het thema en de leeftijdsgroepen bekend en kun jij al je vragen over het vakantiebos stellen!

–              Verplichte trainingsdag 20 mei: zo stomen we je klaar voor 3 dolle weken.

–   voorbereidingsdag: vrijdag 2 augustus

–              Activiteiten voor kinderen 5 t/m 23 augustus.

Vakantiebos wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Wil jij vrijwilliger voor een dag zijn?

Iets goeds doen voor een ander, zonder daar iets voor terug te verwachten?

Wil jij ervaren hoe fijn het is iemand te helpen en blij te maken?

Dan is dit project perfect voor jou!

De Kids4Society gaan regelmatig op pad voor toffe vrijwilligers klusjes. Koken voor ouderen, tulpen uitdelen op de markt, een kunstwerk maken voor op het politiebureau, hokken poetsen bij de knaagdierenopvang en een rondje met de buurtpreventie. Dat is zomaar een greep uit het bijzondere werk dat wij doen.

Wil jij weten wanneer we weer aan de slag gaan? Mail je naam, leeftijd en telefoonnummer naar resa@donboscorijswijk.nl en wie weet steek jij je handen uit de mouwen als een echte junior vrijwilliger!

Wil je zien wat we al hebben gedaan? Klik hier voor een video van ons werk.

Onze Wensenlijst

Je zult je vast wel eens afgevraagd hebben toen je over ons terrein liep: Wat gaan zij nou weer doen? Geef ons namelijk een prullenbak, een tennisbal, een pruik en een hoepel; wij maken er een activiteit van! Er zijn echter een aantal dingen die wij nog niet hebben, maar wel graag zouden willen hebben.

Daarom hebben wij onze wenslijst gemaakt.

Neem eens een kijkje op deze lijst, want het kan zomaar zijn dat jij ons aan een van die spullen kunt helpen. Dus mest die kast eens uit, bezem de garage schoon of ontruim de zolder. Wie weet zit er nog wat moois voor ons tussen. En heb je ons geholpen? Dan komt jouw naam op ons bedank-bord en verkrijg je eeuwige roem!

Voor meer informatie, vraag naar Spela.

Geen spullen, wel doneren? Dat kan via deze link

Onze sociaal werker Bella is gecertificeerd om deze training te geven en heeft al ervaring met verschillende groepen kinderen.

Om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende cursus, mail uw naam, leeftijd van het kind en uw telefoonnummer naar ikdoemee@donboscorijswijk.nl

Don Bosco Rijswijk

De kookclub is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
We hebben alleen nog een kookclub op de dinsdag.
Hiervoor is een wachtlijst.

Aanmelden voor de wachtlijst van de kookclub kan door een formulier aan te vragen  via ikdoemee@donboscorijswijk.nl.

Overblijven bij Don Bosco

Vanuit de Mariaschool bestaat de mogelijkheid om kinderen tussen de middag te laten overblijven. Het overblijven wordt geregeld door vakkrachten en vrijwilligers van het centrum Don Bosco.
Per augustus 2024 vindt de overblijf plaats op de Mariaschool.

Don Bosco is trots op de service die zij biedt. We blijven de opvang met het meest gevarieerde activiteitenaanbod, zoals het wekelijkse weerwolven, knutselen, talentenjacht en het voetbaltoernooi.

U kunt zelf brood mee geven of kiezen voor de lunchservice. Indien u hiervoor kiest, krijgt uw kind boterhammen met hartig of zoet beleg. De eerste boterham is altijd met hartig beleg, daarna mag uw kind eventueel kiezen voor zoet. We streven ernaar elk kind minimaal twee boterhammen te laten eten en bieden elke dag melk, appelsap en sinaasappelsap aan. Daarnaast bieden wij dagelijks fruit of iets lekkers aan en verrassen we af en toe met tosti-dag of pannenkoeken.

Mijn kind zit op de Mariaschool en gaat vast overblijven

Voor vaste overblijvers dient u een overeenkomst aan te gaan voor de dagen waarop uw kind overblijft. Dit contract verkrijgt u via onze administratie of op school. Alle kosten zijn per jaar verdeeld over vijf factuur momenten (augustus, oktober, december, februari en april).

Wanneer u het contract met wilt beëindigen, dan dient dat schriftelijk te gebeuren. De opzegtermijn is één maand.

Tarieven vaste overblijf ZONDER lunch

De kosten voor de vaste overblijvers exclusief lunch, betaling kan alleen per automatische incasso.
Per jaar incasseren wij 5 maal
1 dag per week € 124,00 per jaar € 24,80 per periode
2 dagen per week € 248,00 per jaar € 49,60 per periode
3 dagen per week € 372,00 per jaar € 74,40 per periode
4 dagen per week € 496,00 per jaar  € 99,20 per periode

Bovenstaande bedragen kunnen jaarlijks worden verhoogd wegens stijgende kosten. Wij hanteren o.a. de cijfers van het CBS voor het vaststellen van deze verhoging.

Voor ouders, die meerdere kinderen laten overblijven geldt de volgende verdeling:

Voor het eerste kind betaalt een ouder 100% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het tweede kind betaalt een ouder 75% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het derde kind betaalt een ouder 50% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het vierde kind betaalt een ouder 25% van het bovengenoemde bedrag

Tarieven vaste overblijf MET lunch

De kosten voor de vaste overblijvers inclusief lunch, betaling kan alleen per automatische incasso.
Per Jaar incasseren wij 5 maal
1 dag per week € 175 per jaar € 35,00 per periode
2 dagen per week € 350 per jaar € 70,00 per periode
3 dagen per week € 525 per jaar € 105,00 per periode
4 dagen per week € 700 per jaar € 140,00 per periode

Bovenstaande bedragen kunnen jaarlijks worden verhoogd wegens stijgende kosten. Wij hanteren o.a. de cijfers van het CBS voor het vaststellen van deze verhoging.

Voor ouders, die meerdere kinderen laten overblijven geldt de volgende verdeling:

Voor het eerste kind betaalt een ouder 100% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het tweede kind betaalt een ouder 75% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het derde kind betaalt een ouder 50% van het bovengenoemde bedrag;
Voor het vierde kind betaalt een ouder 25% van het bovengenoemde bedrag

Wanneer wordt er geïncasseerd?
Periode 1e incasso op of rond
Sept-Okt 28 augustus
Nov-Dec 28 oktober
Jan-Feb 28 december
Mrt-Apr 28 februari
Mei-Jun-Jul 28 april
Ik wil geen contract maar wel overblijven, kan dat?

Ja natuurlijk, hartstikke gezellig! Uiteraard kan dit alleen voor kinderen van de Mariaschool. U kunt dan een strippenkaart aanschaffen voor 5x overblijven. Deze kost €19,00.

Mail administratie@donboscorijswijk.nl de naam en klas van uw kind. Daarna betaalt u de strippenkaart (€19 voor vijf keer of €35 voor tien keer) aan NL35 INGB 0005 8255 98 t.n.v. Don Bosco Rijswijk en o.v.v. strippenkaart + naam, dan zorgen wij dat uw kind de maandag na betaling de strippenkaart ontvangt.

De strippenkaart is geldig zolang uw kind naar de Mariaschool gaat en tot en met groep 8. Voor een strippenkaart gelden andere tarieven dan vaste overblijf.

Ik heb een strippenkaart, hoe werkt dit?

Met een strippenkaart kan uw kind 5x overblijven. Deze is geldig tot en met groep 8 en is altijd zonder lunch.

De kaart is ook persoonsgebonden. Andere kinderen kunnen geen gebruik maken van de kaart.

Let op: de strippenkaart is alleen geldig indien uw kind (nog) op de Mariaschool zit.

Ik heb een vraag die hier niet bijstaat.

Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren contact met ons opnemen.

Post- en bezoekadres
Julialaantje 26
2283TB Rijswijk
Algemeen telefoonnummer: 070 – 336 70 70

Contactpersoon overblijf: Daphne Hegge
Voor vragen aangaande contracten, betalingen en betalingsregelingen:
E-mail: administratie@donboscorijswijk.nl

Voor vragen inzake activiteiten en bijzonderheden aangaande uw kind:
E-mail: jeugdwerk@donboscorijswijk.nl

Zoeken jullie nog overblijf juffen of meesters?

Wij verhuren verkleedkleding.

Met de opbrengsten kunnen wij investeren in nieuw spelmateriaal.

Outfits met een roze kaartje kosten €15, met een groen kaartje €20 (inclusief accessoires, exclusief borg)

Je kan de outfits maximaal 1 dag huren. Je mag het de dag ervoor ophalen en de dag erna terugbrengen. De borg bedraagt €40 per outfit en wordt pas geretourneerd als de outfit onbeschadigd is.

Reserveren kan via isabel@donboscorijswijk.nl

Outfits €15,-

Outfits €20,-